Skip to Content
Naturalist's Guide
  • Cosmos
  • Botanicals
  • Wildlife
  • Guides
  • Shop
Naturalist's Guide
  • Cosmos
  • Botanicals
  • Wildlife
  • Guides
  • Shop
Home / Random Facts / The world’s largest population of lemurs outside of Madagascar live in North Carolina

The world’s largest population of lemurs outside of Madagascar live in North Carolina

Updated on May 14, 2024April 5, 2023
Share

Lemurs are small primates that are native to Madagascar and are one of Earth’s most endangered mammals.

The world’s largest population of lemurs outside of Madagascar live at the Duke Lemur Center in North Carolina. 

lemur

Post Navigation

Previous ArticleAstronauts on the International Space Station see 16 sunrises and sunsets each day as they orbit the Earth every 90 minutes
Next ArticleYellow boxfish can puff up and release a cloud of neurotoxins capable of killing anything around

You may also like...

Wombat’s poop in cubes

Image of a golden lion tamarin

Golden Lion Tamarins Were Almost Extinct But Populations Are Recovering Due To Conservation Efforts in Disease Control and Reforestation

image of albatrosses

In one Albatross colony, more than 30% of pairs were female–female

Image of a bat

One Bat Can Eat Up To 1,000 Mosquitos In An Hour

Leaf-sheep slugs have the face of a sheep, a body of a leaf, and can photosynthesize

Lotus flower folklore and facts

Naturalist’s Guide is financially supported in-part by advertising vetted products, events, and resources from our trusted affiliate organizations.

Note

Naturalist’s Guide is financially supported in-part by advertising rigorously vetted products, events, and resources from our trusted affiliate organizations. Merci beaucoup!

 

Clicking “Buy Now” or “Buy Product” will take you to the brand’s secure check out.

Our Favorites

Naturalist’s Guide seeks to explain the natural world through ancient philosophy, cultural beliefs, and modern science.
Naturalist's Guide is supported through advertising products, events, and resources from our trusted partner organizations. © 2023 Naturalist's Guide