Skip to Content
Naturalist's Guide
  • Cosmos
  • Botanicals
  • Wildlife
  • Guides
  • Shop
Naturalist's Guide
  • Cosmos
  • Botanicals
  • Wildlife
  • Guides
  • Shop
Home / Wildlife / Birds / Peacock only refers to the colorfully male peafowl

Peacock only refers to the colorfully male peafowl

Updated on May 17, 2024February 9, 2023
Share

Peacock only refers to the colorfully male peafowl. Lady peafowls are called peahens and are much smaller and not as colorful. Peacocks have varying cultural significance having appeared in stories involving Alexander the Great, King Solomon, the Garden of Eden, and the Greek goddess Hera. 

peacock peafowl peahen

Post Navigation

Previous ArticleRed foxes prefer curling up in the snow instead of burrowing inside a den
Next ArticleAmerican Kestrels are the smallest and most common falcon in North America

You may also like...

Juvenile great white shark swimming in green ocean waters

This is the first documented sighting of a baby great white shark 

Raccoons will build dens in human homes

A handful of soil or water will likely contain thousands of microscopic worms called nematodes

Image of a polar bear lying down

The Polar Bear

Blue-ringed octopus bites are tiny and painless but can kill up to 26 humans within minutes

Male polar bears are about 10 feet/ 3 meters tall when standing on their hind legs

Naturalist’s Guide is financially supported in-part by advertising vetted products, events, and resources from our trusted affiliate organizations.

Note

Naturalist’s Guide is financially supported in-part by advertising rigorously vetted products, events, and resources from our trusted affiliate organizations. Merci beaucoup!

 

Clicking “Buy Now” or “Buy Product” will take you to the brand’s secure check out.

Our Favorites

Naturalist’s Guide seeks to explain the natural world through ancient philosophy, cultural beliefs, and modern science.
Naturalist's Guide is supported through advertising products, events, and resources from our trusted partner organizations. © 2023 Naturalist's Guide